Rolgordijnen laat je het best op maat maken

Ongekende Mogelijkheden met een mooi Rolgordijn op maat

Rolgordijnen zijn ideaal: ze nemen weinig ruimte in, kunnen goed verduisteren en zijn verkrijgbaar in zeer veel dessins. Ook dakramen zijn er blij mee. Maar: soms is er het probleem van de maat. Uw raam heeft geen standaard maat en dan kan het lastig worden. Geen paniek: men maakt uw raamdecoratie op maat en ze blijven toch goedkoop!

De keuze in rolgordijnen is enorm. Er is keuze uit transparante kleuren, uni kleuren of dessins. Waarbij ook nog gekozen kan worden uit verduisterende modellen.

Bij de uni kleuren kunt u daarnaast ook nog kiezen voor semi-transparante gordijnen. Dit houdt in dat ze wel enigszins licht doorlaten, maar ondertussen wel ondoorzichtig zijn. Ideaal om de zon tegen te houden, maar niet totaal in het donker te zitten. Daarnaast geeft het de mogelijkheid tot meer privacy in huis.

Tegenwoordig is het duogordijn erg in trek. Dit gordijn bestaat uit twee horizontale lagen. De ene baan is transparant, terwijl de andere baan dat juist niet is. Door deze banen voor elkaar te schuiven, kunt u ‘spelen’ met de lichtinval in huis.

De gordijnen kunt u volledig aan laten passen aan uw wensen. Naast de keuze aan kleuren en de mate van verduistering, heeft u ook de keus om uw ophaalgordijn in een cassette aan te schaffen. En dit tegen een geringe meerprijs. Deze cassette is te betellen in twee varianten: rond of rechthoekig. Zo kunt u het geheel aanpassen aan de rest van uw interieur.

Ook de onderlat kunt u zelf aanpassen. Kies voor een lat die mooi combineert met de uitgekozen stof. Het geeft uw gordijn net een beetje extra allure. Zo kunt u kiezen voor een strak of modern uiterlijk.

De rolgordijnen worden op maat gemaakt wat zorgt voor goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. Als je vanaf fabriek bestelt, ben je in staat om goedkoper te kopen.
De maximale breedte van de stof is meestal 3 meter. Indien u het geheel breder wenst, dan moet er worden overgaan tot een lasnaad. Dit houdt in dat de stof bijna onzichtbaar aan elkaar gemaakt wordt. Bij doorschijnende stoffen is de naad zichtbaar als het licht door het gordijn valt.

Opmeten
Het bepalen van de maat van uw rolgordijn moet natuurlijk precies gebeuren. U zult op meerdere dingen moeten letten. Zitten er geen obstakels in de weg? Neemt u wel of geen cassette? Kijk voor duidelijke instructies op onze site om vervelende fouten te voorkomen!

Bestellen
Bestellen is kinderlijk eenvoudig. U kunt  dit tegenwoordig eevoudig online doen en op het bestelformulier zelf uw rolgordijn samenstellen. Naast de stof, uiteraard ook de maten. Voordat u over gaat tot bestellen, wordt de prijs zichtbaar. Als uw product klaar ligt, neemt men contact met u op zodat men een geschikt moment voor levering kunnen afspreken.

Sites

Goede websites  naast bovengenoemde sites waar je méér over rolgordijnen kunt lezen zijn:

Wonenmetvlinders.nl

Investeren in wonen

Bekijk deze sites voor verdere inspiratie. Naast uitleg over de grote keuze mogelijkheden, vindt u hier ook tips voor het opmeten en het ophangen van uw rolgordijn!