Raamdecoratie! Vijf tips bij de aankoop van raambekleding

Raamdecoratie kopen kost tijd. Deze vijf tips helpen je kiezen.

Anno 2019 is het product raamdecoratie uitgegroeid tot een keur van producten waarmee je naar harte lust kunt inrichten en je raam mooi aan laten sluiten aan je inrichting. Het aantal raamdecoraties neemt alleen maar toe. Zo ook de aanbieders. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet.  Er is één ding zeker.  Laat je niet alleen maar beïnvloeden door de prijs van het product. Probeer hier eens voorbij te kijken.

 Raamdecoraties 2019. Bron: Raamdecoratieshop.nl

 

Tip 1: Inspiratie raambekleding

Probeer eerst inspiratie op te doen. Weet welke raamdecoratie je gaat kiezen. Kijk goed naar wat je mooi vindt en niet onbelangrijk kijk of het kan. Denk hierbij aan de beperkingen van het product en afmeting maar ook of er geen hindernissen zijn die de werking van je product kunnen beïnvloeden.

Tip 2: Waarvoor moet je raamdecoratie op de eerste plaats dienen?

Bepaal je belangrijkste doel. Waarvoor moet je raambekleding voornamelijk dienen.  is dit om je raam de blinderen tegen de zon, of juist tegen de inkijk door de buurvrouw. Dient deze goed te isoleren, of gaat het enkel om een decoratieve waarde. Zo kun je bijvoorbeeld met een duo rolgordijn licht en inkijk regelen, of juist met een honingraat plissé gordijn een goede isolatie aanbrengen. Met houten Jaloezieën regel je het zonlicht goed, maar in de open stand kijkt men nog naar binnen. Zo heeft elke raamdecoratie zijn eigen eigenschappen welke bepalen of deze bij je past.

Tip 3: Onderzoek of de kwaliteit goed is.

Sommige producten, met name online aangeboden, zijn niet volledig zichtbaar. Zo weet je niet hoe het product er als geheel uit ziet en of het niet te licht is uitgevoerd. Vanwege prijs wordt dit vaker gedaan dan je denkt.  Zo kunnen rolgordijnen worden uitgevoerd met dunnen buizen en lichtgewicht onder latjes. Je betaalt dan wel minder, maar je ziet het ook in het hangen. De decoratieve waarde gaat dan natuurlijk hard onderuit.

Tip 4: Kies voor kleur echt materiaal

Niet alle materialen zijn geschikt om blootgesteld te worden aan zonlicht. Linnen mag dan wel erg trendy zijn, maar als stof is deze eigenlijk kwetsbaar in zonlicht. Het is dan beter een linnenstructuur te kiezen in polyester. Dit materiaal is geschikt en zal niet snel verkleuren. Zo kun je langer plezier beleven van je raamdecoratie.

Tip 5: Vraag altijd om kleurstalen om de kleur thuis te bekijken.

Elke ruimte heeft een eigen kleur toon. Deze kleurtoon straalt af op het product. Vraag daarom altijd eerst om kleurstalen om deze thuis te bekijken. Je ziet zo de transparantie maar ook hoe de kleur afstraalt in jouw huis.