Dedicated Hosting biedt uitkomst voor snelgroeiende bedrijven

Cloud VPS Hosting

Cloud biedt perspectief voor elke internet onderneming.

Iedereen heeft het er over: Cloud. Vaag weten we allemaal dat het niets met wolken te maken heeft. Niets met waterdruppeltjes dicht op elkaar. En we weten dat Cloud niet tastbaar op de computer, tablet of smartphone aanwezig is. Ook al heeft de computer, tablet of smartphone zelf ook een soort opslagruimte voor al je gegevens en bestanden (voor al je eigen waterdruppeltjes).Cloud VPS Hosting

Opslagruimte. Inderdaad, Cloud is opslagruimte, maar dan op de server of op verschillende Dedicated servers. De gegevens en de bestanden op je computer die je daar hebt opgeslagen, kun je niet zomaar delen met andere apparaten. Dat is maar goed ook. Je wilt niet dat alles zomaar vanaf een willekeurig, ander apparaat dan waar je het hebt opgeslagen geopend kan worden.

Toch wordt het opslaan van gegevens en bestanden steeds vaker wel op Cloud gezet. Denk maar aan je foto’s op facebook. Je Word-bestanden in de dropbox. Ineens kun je deze gegevens niet alleen op je smartphone zien, maar ook direct op je pc of op de pc die op je werk staat, of in het internetcaf√© in het buitenland.

Samenvattend: Heb je iets opgeslagen in je Cloud, dan betekent het dat je daar op willekeurige locatie, op een willekeurig apparaat veel makkelijker bij kunt.
Hoe vind ik mijn gegevens en bestanden terug? En als ik daar zomaar bij kan, kan mijn buurman of buurvrouw daar dan ook zomaar bij? Mocht je toevallig in het buitenland zitten bekijk hier dan de informatie over de engelse site.

Daarmee komen we op het laatste deel:  
Hosting? Gastheer? Gastvrouw? Je wilt je gegevens graag terugvinden maar het staat zoals die waterdruppeltjes in die wolk tegen miljoenen, miljarden andere waterdruppeltjes tegenaan gedrukt.

Hosting staat voor de website die via een server in verbinding staat met het internet.
Daarmee komen we terug op facebook of op dropbox. Beiden beschikken over een host-adres, namelijk facebook.com of dropbox.com. Wie dit in de browser intikt, die zal automatisch naar de bestanden behorende bij facebook of dropbox geleid worden. Zo is de website online te zien over de hele wereld. De host-adres is de gastheer of gastvrouw die jou op hun omgeving ontvangt.

Ook op de dropbox pagina waar jij nu al je vertrouwelijke bestanden hebt neergezet? Dus iedereen kan daarbij? Au! Dat doet pijn.

Daarmee komen we uit bij Security, Secure Cloud Hosting. Public Cloud daar kan iedereen bij komen. Als public bestaat dan bestaat Private Cloud ook. Denk maar aan VPN of VPS authenticaties… Virtual Private Network of Virtual Private Server. Hiermee wordt een hek om het host-adres gezet. Als zomaar mensen op jouw host adres komen, dan moeten zij zich eerst aanmelden en zich authenticeren. Op dat moment wordt bekeken wie de persoon is en hij of zij binnengelaten wordt.